Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Airbnb ve Lufthansa İşbirliği: 1 Yıllığına Kimliğini Değiştir

Airbnb ve Lufthansa İşbirliği: 1 Yıllığına Kimliğini Değiştir

Airbnb Lufthansa ile birlikte hayata geçirdiği proje ile İsveçlilerden 1 yıllığına Berlin'e taşınıp kimlik değiştirmesini istiyor.

Bu ilan Airbnb’nin sıradan ilanlarından biraz farklı.

Eğer İcveç vatandaşıysanız Lufthansa sponsorluğunda dünyanın olmasa da Avrupa’nın en havalı ve hip şehri Berlin’de 1 yıllığına yeni bir hayatın sahibi olabilirsiniz. Tek bir şartla: isminizi Klaus-Heidi olarak değiştirirseniz!

Projenin adı Klaus-Heidi. En çok kullanılan 2 Alman isminin birleşimi.

Bunu kabul edenlere Berlin’de verilen ev 70 metre karelik 2+1, bir apartmanın 4. katında, balkolu olan, şehrin en tercih edilen semtlerinden birinde. İçinde iyi yaşamayı seven bir genç için lüks sayılabilecek ayrıntıları da barındıran evde, temel olarak tüm ekipmanlar var. Kablosuz internet de anlaşmaya dahil.
3 hafta önce başlayan kampanyaya şimdiden 38 kişi evet demiş ve ismini değiştirmiş. Onlara verilenler Stockholm’den Berlin’e tek yön uçak bileti,Myownbike’dan tasarım bir bisiklet, VisitBerlin’den yıl boyu ücretsiz müzelere giriş kartı, Almanca kursu ve arada bir gezmek isterse diye Lufthansa’dan birkaç ücretsiz uçuş hakkı. Kısacası birinin 1 yıl içinde yapmak isteyeceklerini kapsıyacak bütün haklar. Yeni bir hayat, bir yıllığına.
Bu kampanya iki içgörüden ilham almış. Biri İsveçlilerin en çok isim değiştirenlerden olması, ikincisi de onların Berlin’e gitmeyi çok sevmesi. Ortalam 3 bin İsveçli hali hazırda Berlin’de yaşıyor.
Luftansa’nın bu işe sponsorluğu çok basit bir şekilde anlatılabilir zaten ama Airbnb tarafından da kusursuz bir proje. Sitenin tüm felfesesi bambaşka bir dünyada yerlisi gibi yaşayabilmenin herkesin bir günde becerebileceği bir şey olduğunu kanutlamak olduğu için çok iyi iş.