Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Aile İçi Şiddetin Önüne Geçmeye Çalışan Bardak Altlıkları

Aile İçi Şiddetin Önüne Geçmeye Çalışan Bardak Altlıkları

Ogilvy&Mather imzalı kampanya, aşırı alkol tüketiminin sebep olduğu aile içi şiddetin önüne geçmeye çalışıyor.

Dünyanın en güvenli ülkelerinden olan Japonya’da ne oluyorsa kapalı kapıların ardında oluyor. Kadınlar fazla alkolün sebep olduğu aile içi şiddete maruz kalıyor.

Japonya’daki bir bar zinciri olan Yaocho’nun, Ogilvy&Mather Tokyo ile birlikte hazırladığı kampanya, fazla alkol tüketimine bağlı olarak gelişen aile içi şiddete karşı farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Tasarlanan bardak altlıklarının her birinin üzerinde bir kadın portresi yer alıyor. Termal mürekkeple basılan bu kadın görsellerinin üzerine soğuk bir içecek konulduğunda, mürekkep ısı değişikliğine tepki veriyor ve kadınların yüzlerinde morluklar ve yaralar belirmeye başlıyor.

Kampanyanın amacı kimsenin yudumunu saymak değil. Mesaj açık: “Tükettiğin fazla alkolün aile içi şiddetle sonuçlanmasına izin verme.” Yani diyor ki “Ne içiyorsan iç ama doğru düzgün iç.”

Kampanya önemli bir ilişkiye dikkat çekiyor ve bir barın sonunda “Az İçin” kampanyası yapması takdire şayan. Ancak kafa karıştıran iki nokta var: İçip içip karınıza bulaşmayın mesajını görmek için gerçekten bolca içmeniz gerekiyor. ikincisi de, sanki saldırganlara “Ben yapmadım, alkol yaptı.” mazeretinin arkasına sığınma fırsatı veriyor.

Kampanya Künyesi:

Ajans:Ogilvy & Mather/ Tokyo, Japonya
Üst Yaratıcı Yönetmen: Ajab Samrai
Yaratıcı yönetmen: Federico García
Sanat Yönetmeni :Shintaro Hashimoto
Yazar: Federico García, Katsuya Takahash

Görsel; Youtube, adweek