Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ağaç Kabuğuyla Yeniden Yaratılan Darth Vader Başlığı

Ağaç Kabuğuyla Yeniden Yaratılan Darth Vader Başlığı

Botanik sanatı alanında üretim yapan Christophe Guinet, Bark Vader adıyla ağaç kabuğundan bir Darth Vader başlığı yaptı.

Monsieur Plant lakaplı sanatçı Christophe Guinet’yi daha önce herkesi eski Apple bilgisayarlarına çiçek ekmeye davet ettiği projesiyle Plant Your Mac haberinde tanımıştık. Botanik sanatı alanında üretim yapan Christophe Guinet, 2015 yılından itibaren ağaç kabuğuyla ikonik kahramanları ve ünlü markaların ürünlerini yeniden yaratmaya başlamış. Kimi zaman Batman’in portresi, kimi zaman da bir çift Nike ayakkabı sanatçının ellerinde ağaç kabuğundan yeniden hayat bulmuş. Bu ağaç kabuğu serisinin son örneklerinden biri de bu yıl tasarladığı “Bark Vader” başlığı!

Christophe Guinet’nin ürettiği başlıklar giyilebiliyor. Gözünüzün sizi yanıltmadığına da emin olabilirsiniz, başlıkta kullanılan materyal gerçekten de ağaç kabuğu. Ağaç kabuğunu bu şekilde bir başlık formuna getirmek için büyük bir dikkat ve titiz bir çalışma gerekiyor. Christophe Guinet’nin bu kültleşmiş kültürel ikonları doğal materyallerle yeniden yaratmasının altında da tıpkı saksıya dönüşen Apple bilgisayar projesinde görülen “doğaya dikkat çekmek için ünlü olanı kullanma” amacı görülebiliyor.

Christophe Guinet‘nin geçtiğimiz yıl yaptığı ağaç kabuğu Batman ve Nike çalışmalarından örnekler:


Görsel: Monsieur Plant