Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Adobe’den Bizi Geçmişe Götüren Kampanya: Eskiz Sevinci

Adobe’den Bizi Geçmişe Götüren Kampanya: Eskiz Sevinci

Saygıyla anılan videoları olan illüstratör Chad Cameron’un Bob Ross’u canlandırdığı “Eskiz Sevinci” kampanyası bizi tek fırça darbesiyle değişen dünyalara geri götürüyor.

Bob Ross özlemle andığımız biri. Hepimizin evlerine konuk oldu ve gerçekten de bir kuşağa resmi çok sevdirdi. Tek bir dokunuşla yarattığı dünyalarda bize ilham verdi ve pek tabii titanyum beyazını hayatımıza kattı. Bob Ross’a övgüler bu yüzden ve birçok sebepten saymakla bitmez.

Adobe da Bob Ross’tan zamanında etkilenmiş olacak ki Adobe Photoshop Sketch uygulaması için yaratıcı ajans Lekker Media ile birlikte hazırladığı kampanyasında Bob Ross’u referans alıyor ve eğlenceyle harmanladığı, modern çizgilerle yoğurduğu, resim programı gibi görünen eğitici bir reklam serisi çekiyor. Bob Ross’a övgü niteliğindeki kampanyasında iPad Pro ve Apple Pencil ile neler yapabileceğinizi gösteren dört bölümlük kısa, eğitici videolar hazırlanıyor.

Bob Ross’u canlandıran çocuk kitabı illüstratörü Chad Cameron en az orijinali kadar “mutlu şirin bulutlar” çizmeyi ve aynı havayı yaratmayı başarıyor.

The Joy of Sketching (Eskiz Sevinci) projesinde, bir döneme damgasını vuran bir TV programının gücünden beslenerek Adobe Photoshop Sketch, hem yaratıcı potansiyeli olanlara ilham veriyor hem de iPad Pro üzerinden yeni jenerasyon sanatçılara sesleniyor.

Bob Ross Inc. ile birlikte çalışan Adobe ise özellikle reklamı izleyenlere bunun bir parodi olmadığını, birçok insanın hayatına dokunan biri olan Bob Ross’u anmak için bu yolu seçtiklerini dile getiriyor.

Adobe ve Bob Ross, daha önce de Twitch Creative kanalının açılışı şerefine The Joy of Painting maratonu yayınlamıştı.

Künye:

Reklamveren: Adobe
Ajans: Lekker Media

Görsel: Adobe Blog, Adobe Create