Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Adidas Okyanustaki Plastik Atıklardan Ayakkabı Yaptı

Adidas Okyanustaki Plastik Atıklardan Ayakkabı Yaptı

Adidas ve Parley for the Oceans işbirliğiyle okyanuslardaki kirlilik yepyeni bir ürünle vurgulandı.

İnsanlık olarak Dünya’mızdaki kaynakları o veya bu şekilde yok ediyor, kirletiyor veya çürütüyoruz. Teknolojik atıklar, doğanın yıpratılması derken yaşadığımız gezegeni zindana çeviriyoruz. Bu konuda farkındalık yaratmak ve suların bu derece kirletilmemesi için Parley for the Oceans, Adidas ile birlikte çalışarak sadece plastik atıklardan hazırlanan bir prototip spor ayakkabı tasarladı.

Okyanuslardaki plastik atıkların muazzam sayısına ve suyun hayati önemine karşı farkındalık yaratmayı amaçlayan Parley for the Oceans, bu kampanyasıyla birlikte etki alanını da genişletmeyi amaçlıyor. Tasarlanan spor ayakkabı, Batı Afirka’nın baktığı okyanus diplerinde bulunan iplik ve filmentler kullanılarak üretildi.

Projeyi destekleyenler arasında Birleşmiş Milletler de yer alıyor. Hatta projenin tanıtımı da Birleşmiş Milletler çatısı altında gerçekleşti. Yapılan açıklamayı buradan izleyebilirsiniz.

Geçtiğimiz yıl G-Star, Pharrell ile birlikte çalışarak Raw for the Oceans kampanyasıyla denizdeki atıklardan kot pantolon üretmişti. Cannes Lions 2014’te de bu kampanya Product Design kategorisinde Grand Prix kazandı. Kampanyanın tanıtım videosuna buradan ve Cannes Lions için hazırlanan özet videosuna buradan ulaşabilirisiniz.

Görsel; Adidas