Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Açıkhava Panolarını Doğaya Ödünç Vermek

​Açıkhava Panolarını Doğaya Ödünç Vermek

Brian Kane, otobanlardaki dev reklam panolarını, onlar olmasaydı göreceğimiz doğa görselleriyle kaplayarak geçici olarak susturuyor.

Sanatçı Brian Kane’ın hazırladığı “Healing Tool” (Şifa Aleti) isimli yerleştirme projesi, bir seri açıkhava panosundan oluşuyor. Bu açıkhava projesinin özelliği ise dev reklam panolarında görmeye alışık olduğumuz fast food zinciri, otomobil lastiği, banka reklamlarının yerini sahnesi elinden çalınan doğanın alması. Bu fikir ve uygulama, topyekün bir modern sanat projesi.

Kane, insanlara her gün işe gidip gelirken geçtikleri yollarda görmeye alışık oldukları dev reklam panolarında küçük ama beklenmedik güzellikler yaşatmak ve günlük rutinlerinden çıkartmak istemiş. Bunu, yapılınca insana kolay gelen ama zekice bir yolla başarmış: İnsanlarlardan çalınan doğayı ve manzarayı onlara geri vermek. “Şifa Aleti” adı da buradan geliyor; reklam panolarıyla manzaranın ortasında açtığımız yarayı geçici olarak iyileştiren yerleştirmeler bu ismi bence sonuna kadar hak etmişler.

Görsel; briankane