Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Abhazya’nın Kültürel Dokusuna Yolculuk

Abhazya’nın Kültürel Dokusuna Yolculuk

Damla Yolaç ve Denef Huvaj, Abhazya Belgeseliyle bölgenin kültürüne ve doğasına doğru bir yolculuğa çıkıyor.

Bulunduğumuz yerden, şehirden, uzaklara baktığımızda üstün körü bilgiler ve varsayımlar karşılar bizi. Bir yeri görmeden, oranın hikayelerini dinlemeden sadece tarihe not edilmiş olayları duyarız. Ancak uzaktan baktığımız yerleri ziyaret edince biliriz o toprakların nasıl yeşerdiğini, baharını, güzünü. Yaşayanların hikayeleri anlamlı kılar mekanları ve olayları. Şayet gidemiyorsak uzakta gördüğümüz yerlere; belgeseller bizim yanımıza hikayelerini anlatmak için gelir.

Belgesel diyince akla Afrika savanasındaki aslanlar, Arktika’daki kutup ayıları ve onların hikayeleri gelebilir. Fakat çok daha yakınımızda da bilinmedik, görülmedik hikayeler bulunuyor. Gürcistan’ın Kuzeybatısında, Karadeniz’in doğusunda yer alan Abhazya, kendi kültürü, gelenekleri ve doğasıyla anlatılmaya, konuşulmaya bir macera sunuyor insana.

Tanımadığın Öpücük projesiyle tanıdığımız Damla Yolaç ve Çerkes Köyleri bloguyla bir kültürün hikayelerini anlatan Denef Huvaj bu kez Abhazya’ya doğru bir yolculuğa çıkıyor. Abhazya’nın Sohum, Gagra, Udauta, Ritsa başta olmak üzere birçok şehrinin, bölgesinin hikayelerini dinleyecekler. Ve duyduklarını kaydederek bir belgesel haline getirecekler.

Abhazya’ya yapılan bu yolculuk, başta belgesel olmak üzere kitap ve fotoğraflarla beslenerek bölgeye ait birçok değeri bizlerle buluşturmayı hedefliyor. Bağımsız projelerin desteklenmesini sağlayan kitlesel fonlama yöntemi de bu aşamada projenin değerini arttırmak için devreye giriyor. Yerel kitlesel fonlama ağı Fongogo’da başlatılan kampanyayla Abhazya belgeselini daha geniş kitlelere ulaştırmak ve içeriğini zenginleştirmek hedefleniyor.

Fonlanma sürecine bugün başlayan Abhazya Belgeselinin kampanya sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel; Canlar Ülkesi Abhazya