Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
ABD ve Japonya Dev Robot Dövüşüyle Birbirine Meydan Okudu

ABD ve Japonya Dev Robot Dövüşüyle Birbirine Meydan Okudu

Dünyada iki tane dev robot var. Hangisinin daha iyi olduğuna ise er meydanında karar verilecek.

Dünyanın iki ucunda birbirine çok yakın dönemlerde iki dev robot (mecha) yapıldı. Mavi köşede bu yıl başında Japonya’daki Suidobashi Heavy Industries tarafından üretilen Kurata isimli robot duruyor. İki mekineli tüfeği, çarklı tekerlekleri, 6 mermilik roketatarı ve 4,4 tonluk ağırlığıyla öne çıkıyor. Kırmızı köşede ise bu Mayıs ayındaki MakerFaire Bay Area’da görücüye çıkan 4,5 metre yüksekliğindeki boya ateşleyen MegaBot yer alıyor. MegaBot da aynı haftanın Bigumigu Pazar Gazetesi sayısında yer almıştı.

İş bu noktaya gelince Megabot’un geliştiricileri “Burası ikimize birden dar gelir.” diyerek bir video yayınlayıp Kurata’ya meydan okudu. Yer bilgisi vermemelerine rağmen bir yıl hazırlanıp öyle er meydanına çıkacaklarının mesajını da iletti.

Suidobashi’nin kurucusu Kogoro Kurata da bu meydan okumaya aynı dilden konuşarak yanıt verdi. Çünkü tüm dünya bilir ki, Mobile Suit Gundam‘dan Neon Genesis Evangelion‘una kadar dev robotlar, mecha’lar Japonların uzmanlık alanıdır. Kogoro Kurata, myedan okumayı kabul etti ve ekledi, boyalarla değil yumruklarla dövüşelim.

İki dev robotun kozlarını ne zaman nerede paylaşacağı detayları bilinmese de iki büyük robot arasındaki bu iletişim bile insanı heyecanlandırmaya yetiyor.

Görsel; Youtube
Manşet görseli düzenlenmiştir.