Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
ABD’de Artık Erkekler Tuvaletinde de Bebek Bezi Değiştirme Bölümü Olacak

ABD’de Artık Erkekler Tuvaletinde de Bebek Bezi Değiştirme Bölümü Olacak

​7 Ekim 2016’da Obama’nın BABIES Act’i imzalamasıyla birlikte anne ve babaların yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri daha çözülmüş oldu.

BABIES Act, binaları aileler için daha elverişli ve toplum için daha sağlıklı hale getirmek amacıyla hazırlanmış bir yasa tasarısı. Yasada bebek değiştirme bölümü, “3 yaş ve altı çocukların bezlerinin değiştirilebileceği masa ya da benzeri araç” şeklinde tanımlanmış ve bu bölümün “bebek açısından güvenli, hijyenik ve gereğine uygun” olması öngörülmüş. Yasanın getirdiği en önemli yenilik ise elbette erkek tuvaletlerine de bebek bezi değiştirme bölümü eklenecek olması.

BABIES Act yasa tasarısı olarak kabul edilmeden önce pek çok ünlü, politikacı ve blogger bu konudaki ihtiyacı dile getirmişti. Örneğin Ashton Kutcher bu konuda çok dert yanmış ve 2015’te Change.org’da imza kampanyası düzenleyerek mekan sahiplerini bu konuda göreve çağırmıştı.

ABD’li anne ve babalar bundan sonra bebekleri için “Güvenli ve temiz bir yer bulabilir miyim?” endişesi yaşayamayacak. Darısı Türkiye’nin başına!

Görsel: Change.org, Instagram