Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
7 Sanatçının Aynı Müzik için Hazırladığı 7 Farklı Müzik Videosu

7 Sanatçının Aynı Müzik için Hazırladığı 7 Farklı Müzik Videosu

7 farklı animasyon sanatçısının aynı müzik parçası için yaptığı 30 saniyelik tasarımlar birleştirilerek 2 dakikalık bir müzik videosu yaratıldı.

Freefarm ses tasarım stüdyosunun sahibi İngiliz besteci ve müzisyen Simon Pyke, 30 Seconds of Sound projesinin 4.’sünde kendine ait 30 saniyelik müzik kaydı için 7 genç animasyon sanatçısından müziğin onlarda uyandırdığı duyguya göre, anlatılmak istenen hikayeyi izleyici ve dinleyiciye geçirecek 30’ar saniyelik animasyonlar hazırlamasını istedi. Yaptığı müzikle farklı ruh hallerini farklı tempolarda anlatan Pyke, bu proje için kasıtlı olarak öngörülür ya da yoruma açık bir melodi kullanmadığını söylüyor.

Pyke’ın case study’si Sparkle VFX’ten Glenn Maguire, Mostyle.tv’den Kay Tennemann’ın yanı sıra Peter Clark, Jason Drew, Morumotto, Chris Friesen ve Francisco Fabrega gibi yetenekli animasyon ve görsel efekt sanatçılarını bir araya getirdi. Peter Clark, 30 saniyelik parçayı anlatmak için 1.4 milyon yıl önce birbirini yutan iki kara deliği kullandı. Bu tasarımı NASA’nın uzay aracı tasarımı ve 2001: A Space Odyssey filminden ilham alan tünel efektiyle birleştirerek parçayı bu dünyaya ait olmayan bir şekilde nitelendirdi.

Jason Drew da 30 saniyelik müziğin kendisinde yarattığı etkiyi benzer bir şekilde, uzayda yolculuk temasıyla işledi. Kay Tennemann, bir sanat galerisinde parçalara ayrılan heykelleri ve onlarca kağıttan uçak kullanırken, Francisco Fabrega ise sokakta ağır çekimde dans eden bir kadın figürünü kaldırım taşlarının arasından fışkıran renkli animasyonlarla birleştirmeyi tercih etti ve ortaya 2 dakika 10 saniyelik renkli bir müzik videosu çıktı.

Glenn Maguire


Jason Drew


Kay Tennemann


Chris Friesen


Peter Clark


Francisco Fabrega


Morumotto

Görsel: Vimeo