Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
6 GoPro ile 360 Derecelik Küresel Panoramik Video

6 GoPro ile 360 Derecelik Küresel Panoramik Video

Fotoğrafçı Jonas Ginter, 3B baskı ile hazırladığı GoPro gövdesiyle 6 kamerayı bir araya getirerek panoramik bir görüntü yakaladı.

Alman fotoğrafçı Jonas Ginter, 2 yılı aşkın bir süredir birden fazla GoPro kullanarak yakalayacağı ilginç panoramik açılar üzerinde çalışıyordu. Yürüttüğü farklı yaklaşımlar, hatalı denemelerden ortaya çıkan komik görüntüler ve niceleriyle Ginter, 6 GoPro kullanarak 360 derecelik panoramik görüntü kaydetmeyi başarmış.

3B baskıyla hazırladığı kamera gövdesi yardımıyla GoPro’ları yerleştirip istediği noktada 360 derecelik görüntü kaydedebiliyor. Balık gözü lenslerin 100 ile 180 derece arasında değiştiğini düşünürsek, 360 derecelik bir görüntü sadece bulunduğu noktanın anlamlı olduğu ve çevresindeki diğer tüm objelerin algıladığımız formunu kaybettiğini görüyoruz. 

Hip hop ritmleriyle hazırladığı 1 dakikalık video, öylesine dinlendirici ve kafa dağıtıcı ki bisiklet üzerindeki Jones Ginter’le bakışarak uzunca bir süre yolculuğu devam ettirebileceğiniz hissi doğuyor içinizde.

Görsel; Vimeo