Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
3 Boyutlu Yazıcı ile Yapılan İlk Araç Test Sürüşünde

3 Boyutlu Yazıcı ile Yapılan İlk Araç Test Sürüşünde

Local Motors’un 3 Boyutlu basılabilen otomobil projesi ilk meyvesini verdi.

2 sene önce Domino’s Pizza için yeni bir pizza aracı geliştiren ve geçtiğimiz yıl SXSW’da vizyonları hakkında şirketin kurucusundan bilgi alma imkanı bulduğumuz Local Motors, bu yaz dijital olarak tasarlanan ve dijital olarak 3 boyutlu baskı ile üretilen bir araç için kolları sıvamışlardı. Projenin sonucunda basılan ilk araç bu hafta Şikago’da gerçekleşen International Manufacturing Technology Show‘da deneme sürüşüne çıktı.

https://vine.co/v/OKtHxKITpzl/
Dijital dünyanın günümüz sorunlarına ürettiği bir başka çözüm niteliğinde olan bu aracın ismi ise Strati. Aracın basılması ve monte değilmesi 6 gün sürmüş. Henüz prototip aşamasında olan ve geliştirilmeye devam edilecek olan Strati’nin gündemi bir hayli eğlenceli. Çünkü araç üretildikten veya bir diğer diyişle basıldıktan sonra akıllarda tek bir soru vardı. Hareket edebilecek mi?

Bu soruyu da fuar alanında yanıtlayan Strati, Local Motors’un yüzünü kara çıkarmadı. 40 parçadan oluşan bu araç ilk aşamada başarıya ulaştı. Bundan sonraki hedef ise bu prototipin geliştirilerek satışa çıkarıp herkes tarafından kullanılabilir hale gelmesi.

Görsel; Youtube