Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
3 Boyutlu Animasyonun Fiziksel Hali

3 Boyutlu Animasyonun Fiziksel Hali

3 boyutlu baskı ile yapılan figürler, zoetrop sayesinde fiziksel animasyon filmi haline geliyor.

Kelly Egan, Maker Faire 2014 için farklı bir proje üretmek istiyor. Antik yunan döneminden bu yana kullanılan, günümüzde de uzun metraj filmlerin ön yapım sürecinde büyük önem taşıyan zoetrop, silindirik yapısıyla iç kısmındaki görselleri hareket ediyormuş gibi gösteren bir teknoloji. Geleneksel zoetropların çevrelerinde delikler olur ve iç tarafındaki görseller hareketi bu deliklerden seyredilir. Fakat bunu üretkenlik ile birleştirecek olan Kelly Egan, 3 boyutlu yazıcı ile birlikte kullanmaya karar veriyor.

Blender programıyla at figürleri tasarlayıp hareketlerini hesaplıyor. Ardından kareye denk düşen poz ile 3 boyutlu yazıcıyla bir at figürü basıyor. Böylece bu figürlerin arka arkaya gelişiyle hareketin anlamlı bir animasyon halini alacağını planlıyor. Üretim aşamasının zor kısmını böylece geride bırakan üretken, ışık parlamalarını ve figürlerin dönüş hızını senkronize ederek projesini tamamlıyor.

Işık ile birlikte algının parçaları birleştirme yeteneğini gösteren bu yaratıcı çalışma, teknolojinin dünü ile bugününü aynı potada eritiyor.

https://vine.co/v/O7qu0DtX5bW/
Görsel; Vimeo