Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2.704 Parçayla Oluşturabileceğiniz Porsche 911 GT3 RS LEGO Seti

2.704 Parçayla Oluşturabileceğiniz Porsche 911 GT3 RS LEGO Seti

LEGO ve otomobil hayranları, LEGO Technic serisinin ilk model otomobili olan Porsche 911 GT3 RS’in göz alıcı bir kopyasını yaratabilecek.

Porsche’yle sıkı bağlantılar içinde olan LEGO, 911 GT3 RS modelini 1:8 ölçekle oluşturabileceğiniz 2.704 parçalık bir teknik set (LEGO Technic) hazırladı.

Bu teknik set, yaşça ne kadar büyüse de LEGO’dan vazgeçemeyenlere Porche 911’in lav kırmızısı rengindeki, özgün, şık ve aerodinamik bir kopyasını yaratma imkanı sunuyor.

Pek çok özgün özelliğin yanı sıra, ürünün paketi ve içinde bulunan aksesuarlarla da oldukça dikkat çekiyor. Bir hayli karmaşık yapıda olan teknik kit, gayet kapsamlı bir koleksiyoner kitapçığıyla birlikte, modelin geliştirilme aşaması hakkında bilgiler veriyor. Birleştirilmesi gereken LEGO parçaları da ilk kez ayrı ayrı paketlenmiş şekilde, detaylı kurulum yönergeleriyle birlikte geliyor.

Tamamen fonksiyonel bu Porsche’de çift debriyajlı şanzıman, 4 tekeri ve direksiyondaki vites değiştirme pedalını kontrol ediyor. Ancak, her yaştan LEGO sever, genelde bagaj kapağının altında bulunan altı silindirli, hareketli pistonlara sahip boxer tip motoru bir araya getirip oynamayı seviyor.

Model araçta, ayrıntılı bir kontrol paneli ve bu panelde vites değiştirebildiğiniz bir direksiyon, yarış koltukları, hatta eldiven koymak için seri numarasının altına ustalıkla gizlenen bölme gibi ince detaylar bulunuyor.

LEGO Technic konseptinin arkasındaki ekip, bu set ile yalnızca benzersiz deneyimler yaşatmak istenmemiş ve bu konseptin her açıdan özel olması ve LEGO severlerin bu seti alıp bir an önce parçaları birleştirerek minyatür 911 GT3 RS’lerini oluşturmak için istek duymasını amaçlanmış. Bunu sağlayabilmek için Porsche’yle işbirliğine giden LEGO, otomobil tutkunlarının gözdesi olan ikonik 911 GT3 RS modelinde karar kılmış ve Porsche 911, LEGO Technic serisinin ilk model otomobili haline gelmiş.

Görsel: LEGO, YouTube