Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2045 İçin İki Senaryo: Seçim Senin-Benim-Bizim

2045 İçin İki Senaryo: Seçim Senin-Benim-Bizim

2045’te dünyanın nasıl bir yer olacağını bugün yaptığımız seçimlerle belirleyeceğimizi anlatan SPP kampanyası.

M&C Saatchi Stockholm imzalı Earth 2045 isimli interaktif reklam kampanyası, İsveç emeklilik şirketi SPP için hazırlanmış.

Kampanya, bugünkü çok da üzerinde durmadığımız seçim ve tercihlerimizin, dünyanın ve dolayısıyla bizim geleceğimizi nasıl etkileyebileceğini etkileyici bir yolla anlatıyor: Hazırlanan internet sitesinde 2045 yılında iki olası gerçeklik, vurucu örneklerle gösteriliyor. Sayfanın solunda hala temiz su kaynakları, taze yiyecekler, yeşil alanlar ve yaşanılabilir bir dünya ve mutlu insanlar yer alırken, sayfanın sağında ise hava kirliliğinden korunmak için maskeyle gezen çocukları, trafikte sıkışıp kalmış insanlarıyla distopik bir gelecek bizi karşılıyor.

Ortadan ikiye bölünmüş sayfada sağlı sollu, eş zamanlı ilerleyen iki olasılığı, sayfayı sağa ve sola çekerek bütün olarak görmek mümkün. Görüntülere “What a Wonderful World” şarkısı eşlik ediyor.

SPP, bir taraftan insanlara birikimlerini daha iyi değerlendirmeleri için yardımcı olurken bir taraftan da, 20 yılı aşkın süredir kendi sürdürülebilirlik projeleri üzerinde çalışarak “derdimiz geleceğiniz” konumlandırmasını güçlendiriyor.

B-Reel’ın yapımcılığını üstlendiği, “Küçük seçimler, büyük farklar yaratabilir” başlıklı kampanya; emekliliğimizde güzel bir dünyada yaşamak istiyorsak, bunun için yaptığımız birikimlerinin tek başına yeterli olmadığını, sürdürülebilir bir hayat tarzının benimsenmesi gerektiğinin altını çiziyor.

İnteraktif filmin tamamını buradan izleyebilirsiniz.

Görsel; fastcocreate, spp