Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA Temporary Sunar: 2025’te Bizi Nasıl Bir Mutfak Bekliyor?

IKEA Temporary Sunar: 2025’te Bizi Nasıl Bir Mutfak Bekliyor?

IKEA Temporary IDEO tasarımcıları ve endüstri ürünleri tasarımı öğrencilerinin 2025'te mutfak öngörülerini işleyen projeleri sergiliyor.

IKEA, tasarım ve inovasyon danışmanlığı şirketi IDEO London tasarımcıları ile Eindhoven ve Lund Üniversiteleri’nde okuyan endüstri ürünleri tasarımı öğrencilerine 2025’te mutfaklarımız nasıl olur, ne yer, ne içeriz gibi sorular sordu. Öğrencilerin yaptıkları uzun araştırma dönemi sonrasında gelecekteki yeme içme konularında edindikleri öngörüler IDEO tasarımcılarının yönlendirmeleriyle mutfak konseptlerine dönüştü.

Prototip inşasını IDEO’nun üstlendiği Concept Kitchen 2025 için sırada markanın gezici mağazası ve galerisi IKEA Temporary‘de denenme süreci var. EXPO Milano’da altı ay boyunca denenmeye hazır konseptlerde genel olarak mutfakların işlevselliklerinden çok, gelecekte egemen olacak davranışların somut göstergelerinin hakim.

Yiyecekleri buzdolabı yerine açık rafların üstündeki şeffaf bireysel kaplarda saklayacağımızı öngören The Modern Pantry, daha bilinçli su tüketimi amacıyla bir kısımda suyun zehrini akıtan diğerinde de temiz su akıtan lavabo The Mindful Water System, aşırı çöp depolamaya dikkat çekmek amaçlı kullanıcıların çöpten ayırt ettiği geri dönüştürülebilir olanların tekrardan vakumlayıp toplayan The Thoughtful Disposal ve eskiden kalma gıdanızı ne şekilde değerlendireceğinizi yönlendiren kamera barındıran masa The Table For Living öne çıkan konseptler arasında yer alıyor.

IKEA Temporary Milano Tasarım Haftası’nda da sergilenmişti ve Bigumigu kamerasına aşağıdaki görüntüler takılmıştı.

Manşet görseli ve tüm fotoğraflar: Bigumigu