Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Shutterstock Derlemesiyle 2015’in Yaratıcı Trendleri

Shutterstock Derlemesiyle 2015’in Yaratıcı Trendleri

Shutterstock bu yıla yönelik küresel çapta incelediği yaratıcı trendleri çeşitli infografiklerle raporladı.

Barındırdığı video, fotoğraf ve müzik arşivi üzerinden yıllık trend analizi oluşturan Shutterstock, 2015’te yükselişe geçecek trendler üzerinde birtakım tahminlerde bulundu.

Buna göre dünyanın her yerinde tasarım, video ve fotoğraf alanlarında etkisini sürdürecek üç trend bulanıklaşmış arka plan, çizgisellik ve eşi benzeri olmayan perspektifler. Bu tahminleri bulanık (“blur”) kelimesinin %144, çizgi ikonun (“line icon”) %921 artışla aranmasına bağlıyor.

12 ülkede görülen görsel trendleri de bir dünya haritasında görselleştiren Shutterstock’un çıkarımına göre ABD’de “selfie”, “internet of things”, “bitcoin,” “emoji”, “smart watch” hakimiyetini sürdürmüş. Almanya, Arjantin, Avustralya, Birleşik Krallık, Brezilya, Fransa, İtalya, Japonya, Kanada, Kore ve Rusya gibi geriye kalan her bir ülkede ise bambaşka kavramlar hakim.

Tasarım trendlerinde ise “double exposure” %740, “hipster” %431, “low poly” %420, “long shadow” %215 ve “zentagle” %214 artışla yükselen beş aday olarak gösteriliyor.

Kültürel trendlerde de hakimiyeti %2116 artışla “selfie” alırken devamında %746 artışla “wearable technology”, “internet of things” ile “emoji” (%581) ve “data science” (%226) geliyor.

Sosyal trend bağlamında Twitter verilerini göz önünde bulunduran platform, fotoğraf (%35 artışla) ve video (%28 artışla) içeren tweetlerin daha çok retweet edildiği sonucunu paylaştı.

Video alanındaki yükleselen trendler ise hızlandırılmış görüntü, ağır çekim görüntü, animasyon, moda ve drone‘larla alınanan gökyüzü çekimleri 2015’in yükselen video içerik konseptleri olarak gösteriliyor.

Görsel; Shutterstock