Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2006’nın İlk On Teknolojik Başarısızlığı

2006’nın İlk On Teknolojik Başarısızlığı

2006’yı geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde geride neler bıraktığımıza şöyle bir göz atarsak birçok yeniliği ve hayal kırıklığı olduğunu görürsünüz. Bazılarını ise hep beraber burada tartıştık ve inceledik. 2006 yılının en kötü 10 teknolojik hayal kırıklıklarını merak ediyorsanız sizi şöyle alalım.

#10: Apple iPod -Wireless’den yoksun, Radyo alıcısı mevcut değil, çizilmelere karşı zayıf.

#9 Microsoft Internet Explorer 7 -Hala buglarla dolu, yavaş, firefox kadar güvenli değil.

#8 HDTV -Henüz tam anlamıyla HD sayılmaz, birçok disk formatı yüzünden tam oturmuş değil, tüketicileri yanıltan ürünler, çok fazla teknik bilgi gerektiren özellikler.

#7 Intel Viiv and AMD Live! -Bilgisayar ile TV’yi buluşturmada çok zayıf, yanlış pazar analizi ve kullanıcı talebi azlığı, normal bilgisayardan farksız.

#6 802.11n -Başarısız kablosuz teknolojisi, şimdiki teknolojiden pek artısı yok (802.11g/b), tüketiciyi yanıltan pazarlama teknikleri.

#5 Microsoft Zune -Kötü tasarım, tuhaf kahverengi modeli, şişirilmiş mükemmelik, uyumluluk sorunları.

#4 Broadband Internet -Eski altyapı, sadece metrolpollerde mevcut, ücretlendirme.

#3 Digital Rights Management -Korsancılığı engellemekte başarısız, sınırlandırılmış kullanıcı kontrolü, pahalı, hızlı internet bağlantısı gerekli.

#2 UMPC -Tablet PC’nin yavaş versiyonu, ağır, yavaş, kullanışsız.

Ve yılın bombası (Erman sen burayı atla bence:))

#1 Sony – Blu-ray player larda 6 aylık gecikmeler. – Nintendo DS satışları PSP’yi yüzde 30 geride bıraktı – Profesyonel Bluray formatı iptal edildi. – Mylo handheld communicator defolu satışa çıktı – U.S. film yapımcıları UMD’yi geri çevirdi – Sony’nin ürettiği 9.6 milyon laptop pili arızalandı. Hepsi ücretsiz değiştirildi. – Ve Sony’i asıl yaralayan PS3’ün yüzde 75 oranındaki az üretimi, Laser diodelardaki sorunlar ve geç piyasaya çıkması. Evet Sony bu seneyi gerçekten çok kötü geçirdi. 2007 yılında toparlanması ve tekrar burada olduğunu göstermesi gerekiyor.

2006 yılında işte bunlar oldu sevgili vak vaklar. Daha detaylı bilgi isterseniz ilişikteki linki ziyaret edebilirsiniz.