Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2. Dünya Savaşı’ndaki İnsan Kaybının Yaralayıcı Belgeseli

2. Dünya Savaşı’ndaki İnsan Kaybının Yaralayıcı Belgeseli

Neil Halloran, Dünyanın en büyük savaşının göz ardı edilen sonucunu insan ölümlerini veri tabanlı belgeseliyle gözler önüne seriyor.

Savaşların sonucu ne olursa olsun dünya tarihini değiştiriyor. Kimi zaman iyi kimi zaman kötü yönde hayatlar değişiyor. Hatta çoğu zaman kötü yönde değişiyor. Savaş sonrasında bazı isimler anılsa da, bu tarihi olayların yüzü olsa da insanlığın arkasında bıraktığı şey ölüm oluyor. Binlerce, milyonlarca insan savaş sırasında hayatını kaybediyor. Sivil veya asker, sonuçta insan.

Neil Halloran, veri odaklı araştırma çalışmasıyla 15 dakikalık bir belgesel hazırlamış. İnfografik üzerinden savaş sırasındaki ölümleri ulus ve taraf gözetmeden analiz ediyor. The Fallen of World War II isimli çalışması 3 bölümden oluşuyor. Birinci bölüm, savaşa giren ülkelerin askerlerinin ölümleri; ikinci bölüm, sivil insanların çeşitli koşullarla ölümü ve üçüncü bölüm 2. Dünya Savaşı’yla dünya tarihindeki diğer büyük savaşların karşılaştırması.

Çalışmanın interaktif grafik videosunu buradan izleyebilirsiniz. Bu çalışma gününüze en çok renk katacak video olmasa da yaşama ve tarihe dair birkaç soru işaretini hayatınıza katacak.

Künye:

Yazan, Yöneten, Anlatan, Kodlayan: Neil Halloran
Ses ve Müzik: Andy Dollerson

Görsel; Vimeo