Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
18.000 Kadın Silüetinin Yer Aldığı Kağıt Heykel

18.000 Kadın Silüetinin Yer Aldığı Kağıt Heykel

Emmanuelle Moureaux’nun 100 farklı renkte kağıt kullanarak oluşturduğu interaktif heykelde 18.000 kadın figürü yer alıyor.

Fransız tasarımcı ve mimar Emmanuelle Moureaux’nun tasarladığı interaktif yerleştirme I Am Here (Buradayım), samanlıkta iğne aramak deyimini hatırlatıyor. Gökkuşağını andıran, tavandan zemine kadar 100 farklı renkte kağıt parçalarıyla oluşturulan 18.000 kadın silüeti, Japonya’daki Ginza Tokyu Plaza’daki bitmek bilmeyen yaya trafiğini temsil ediyor.

Moureaux, binlerce kağıttan kadın silüetinin arasında, 2 küçük kız ve 1 kedi figürü gizlemiş. Sergiyi ziyaret edenler gizli olan bu 3 figürü bulmaya çalışıyor. Ancak, kalabalığın arasında kaybolmadan, gizlenmiş 3 figürü bulmak öyle kolay olmuyor. İnteraktif çalışma, bir taraftan da insanlara tekdüze görünen ve her gün oradan oraya koşuşturan kalabalık arasında öylesine bir figür olup olmadıklarını sorgulatıyor.

Tasarımcı, bu etkileyici tekdüze görüntüyü elde etmek için Quasi-Zenith Sattelite System’ın (Quasi-Zenith Uydu Sistemi) santimetre düzeyindeki ölçü birimini kullandı. Quasi-Zenith, 40.000 km’lik bir alanda insan pozisyonunu mükemmel bir kesinlikle belirleyebiliyor.

I Am Here sergisi, METoA Ginza’da 22 Eylül 2016’ya kadar ziyaret edilebilecek.

Görsel: Emmanuelle Moureaux