Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
16 Yaşındaki Vegan Gençten Sanat Eseri Gibi Tatlılar ve Kahvaltılar

16 Yaşındaki Vegan Gençten Sanat Eseri Gibi Tatlılar ve Kahvaltılar

Instagram kullanıcısı naturally.jo, hem damak tadına hem de gözlere hitap eden vegan tatlı ve kahvaltılarıyla fenomen haline geldi.

Çoğu insan vegan yiyeceklerin tatsız tutsuz şeyler olduğu yönünde bir ön yargıya sahip. 16 yaşındaki Instagram kullanıcısı Jose ise hazırladığı vegan tatlı ve kahvaltılarla öncelikle görsel olarak bu ön yargıyı yıkmak üzere önemli bir çaba göstermiş. Çok da başarılı olmuş ve vegan olsun olmasın herkes tarafından takdir edilen bir Instagram yıldızı haline gelmiş. Estetik olarak bu kadar albenili yiyecekleri tatmayı reddedecek insan herhalde yoktur.

Jose’nin en sık kullandığı malzemeler yaban mersini ve mavi bezelye çayı tozu iken, meyveleri dondurulmuş halleriyle sunarak yiyecekleri daha cazibeli hale getirdiği görülüyor. Renk paleti konusundaki tercihleri de oldukça etkileyici.

'Cheesecake' cups anyone????? Throwback to this vegan desserts topped with frozen berries, chocolate and bliss balls from leftover crust!⭐️ Still one of my faves!?? Swap the lucuma powder for cacao and they will be chocolate flavored?✌? Recipe, Base: 1 cup almonds 1 tbsp cacao powder 1 cup pitted dates 1-2 tbsp agave nectar Filling: 1 cup raw cashews, soaked overnight 5-6 tbsp lucuma powder 1 frozen banana 2 tbsp agave nectar 3 tbsp coconut oil 1 cup non-dairy milk Process the base ingredients until it forms into a dough, line a muffin pan and place dough at the bottom, place pan in the freezer. In a blender add the filling ingredients and blend until smooth, add more liquid if needed. Take the muffin pan out and pour the filling on top of the base, let it chill in the freezer overnight and take them out 5 minutes before eating so they are creamier. Raw Chocolate: 1 tbsp cacao powder, 1 tbsp coconut oil and 1 tbsp maple syrup or agave nectar.

A post shared by J o s e (@naturally.jo) on


Görsel: Instagram