Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​L’Oréal’den Çok Güneşte Kalınca Uyarı Veren Cilt Bandı

​L’Oréal’den Çok Güneşte Kalınca Uyarı Veren Cilt Bandı

L’Oréal, Güneş ışınlarının şiddetini ölçerek yanık derecesine gelmeden kullanıcıyı uyaran kalp şeklinde cilt bandı geliştirdi.

Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) her ne kadar bu isimle anılıp anlaşılmaz ve yüksek teknoloji ürünlerin merkeziymiş gibi görünse de teknolojinin ve algının ne kadar değiştiğini L’Oréal, bugün tanıttığı My UV Patch isimli ürünüyle ispatladı.

Kalp şeklindeki cilt bandı, teknoloji açısından baktığımızda bir giyilebilir teknoloji ürünü. Son kullanıcı açısından baktığımızda ise nikotin bandı gibi derimize yapıştırıp etkileşime geçtiğimiz bir araç. My UV Patch, cildimizin yapısını ve güncel değerlerini ölçümlüyor. Eğer gün içerisinde çok fazla Güneş ışığına maruz kalırsak da morötesi ışınların şiddetine göre renk değiştiriyor. Şayet cilt bandının fotoğrafını çekip L’Oréal’in geliştirdiği mobil uygulama ile taratırsak da o ana kadar topladığı veriyi analiz ederek anlamlı hale getiriyor.

Kaşınabilen ve dış dünyadan sakınmamız gerekmeyen My UV Patch’in geliştirme sürecinde ise kaşınabilir elektronik aygıt geliştirme aşamasında MC10, sensörlerin tasarım ve mühendislik aşamasında ise PCH imzası bulunuyor.

Görsel; L’Oréal