Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ders Çalıştıkları Sırada Öğrencileri Gözlemleyen Mobil İnternet Sitesi

Ders Çalıştıkları Sırada Öğrencileri Gözlemleyen Mobil İnternet Sitesi

Seabreeze, Dentsu Tokyo işbirliğiyle öğrencilerin konsantrasyonlarını korumasını sağlayan bir mobil internet sitesi geliştirdi.

Japonya’nın köklü kozmetik firmalarından Shiseido’nun 1906 yılında kurulan alt markası Seabreeze, arındırıcı ve ferahlatıcı nitelikteki cilt bakım ürünleriyle tanınıyor.

Öğrencilerin ders çalışırken konsantrasyon eksikliği yaşamaması fikrinden yola çıkan ve Dentsu Tokyo ile işbirliğine giden Seabreeze, marka algısını genç kitlelere yaymak için Concentration Watch adında oldukça farklı bir kampanyaya imza attı.

Bu ilginç sosyal kampanya için tasarlanan mobil internet sitesi, ders çalıştıkları esnada öğrencileri kelimenin tam anlamıyla bir öğretmen gibi gözlemliyor ve gerektiğinde uyarılarda bulunuyor.

Kampanya için tasarlanan mobil uyumlu internet sitesi, akıllı telefonlarda yer alan ve telefonun dikey ya da yatay pozisyonda kullanıldığını algılamaya yarayan jiroskop sensörünü, dahili kamerayı ve mikrofonu kullanarak kullanıcıların ders çalışmak yerine telefonlarla uğraşıp uğraşmadığını gözlemliyor, çalışma sırasında rehavete kapılıp uykuya dalmalarını engelliyor ve yüz tanıma sistemi ile çalıştıkları masadan uzun süre uzak kalmamalarını sağlıyor.

Ders çalışmayı engelleyen, konsantrasyonu bozan durumlar tespit ettiğinde yeniden motivasyon sağlamak amacıyla sesli uyarılar gönderen bu ilginç mobil site, derslerinin başına dönmeleri için öğrencileri canla başla teşvik ediyor. Bir mobil uygulama yerine doğrudan bir internet sitesi olarak kurgulanması da erişilebilirliği artırıyor.

Künye:

Marka: Seabreeze
Başlıklar: ‘’Concentration Watch’’
Ajans: Dentsu, Tokyo
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Shinya Tanaka
Yaratıcı Yönetmenler: Kenta Nakagawa, Akira Suzuki
Sanat Yönetmenleri: Seri Tanaka, Nanako Chiba
Hesap Yöneticileri: Yasukazu Uchida, Hiroyasu Kohmo, Makoto Nakazawa, Tetsuya Chida
Stratejik Planlama: Ryo Warashina, Anna Hikino
Ajans Yapımcısı: Yasuhito Hagino

Görsel: YouTube