Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Adidas’tan 3B Baskıyla Kitlesel Ölçekte Ayakkabı Üretim Devrimi

​Adidas’tan 3B Baskıyla Kitlesel Ölçekte Ayakkabı Üretim Devrimi

Adidas, Futurecraft 4D modeli ile birlikte 3B baskı kitlesel ayakkabı üretiminin önündeki engelleri aşıyor.

Adidas, sporculara özel yeni nesil ayakkabı üretiminin 3B baskıya doğru evrileceğinin sinyallerini daha önce Futurecraft 3D ve onu takip eden Futurecraft yenilikleriyle vermişti. Fakat üretimin geniş ölçekte yapılamaması, bu yeniliğin hayata geçirilmesinin önünü tıkayan bir sorun olarak çözülmeyi bekliyordu. Digital Light Synthesis adı verilen teknik ve üretim süreci sayesinde Adidas Futurecraft 4D, 3B baskı koşu ayakkabılarının kitlesel çapta üretiminin gerçekleşebileceğinin habercisi oldu.

Adidas, Futurecraft 4D için Silikon Vadisi’nin 3B baskı alanında uzman şirketlerinden Carbon ile çalışmış. Digital Light Synthesis ile hayata geçirilen üretimde geleneksel prototipleme ve kalıplama sürecinden feragat edilmiş. Bunun yerine 3B baskı sürecine uygun olarak geliştirilen dijital ışık projeksiyonu, oksijen-geçirgen optik, yüksek performans için hızlı ve dayanıklı polimerik ürünlerin elde edilmesine olanak veren programlanabilir sıvı polimer reçine üretim sürecine dahil olmuş. Bu şekilde kitlesel çapta üretimin önü açılmış. Adidas, 2018’in sonlarında 100 bin çiftten fazla Adidas Futurecraft 4D üretebileceği tahmininde bulunuyor. Bunun öncesinde bu ay Adidas çalışanlarının aile ve arkadaş çevresinin kullanması için ön izleme niteliğinde 300 çift Futurecraft 4D üretilecek. Önümüzdeki sonbahar-kış sezonunda piyasaya sürülecek 5 bin çift Futurecraft 4D ile de bu önizleme bir aşama daha genişletilecek.

Adidas Futurecraft 4D ile yaratılan kafesli orta taban yapısı, profesyonel veya değil spor yapan herkesin ihtiyacı göz önünde bulundurularak geliştirilmiş. Ürün; tamponlama, dayanıklılık, esneklik ve konfor açısından daha önceki Futurecraft modellerine göre daha üstün.

Görsel: Adidas